Povestea ARANA
Începe prin aprecierea lucrurilor simple, de bun gust și starea de armonie din jurul nostru, fiind și principalele reguli după care ne ghidăm în viață. ARANA, s-a născut din dorința de a împărtăși un stil de viață sănătos, care pentru noi era deja o uzanță zilnică.
Povestea începe cu un itinerariu în surprinzătorul New Delhi, din India, unde am descoperit o poveste antică și o practică medicală care ne-a dat imboldul necesar de a face cunoscută povestea Ayurveda și de a aduce frumusețea articolelor handmade și în România. Am fost imediat vrăjiți de magia cu care sunt realizate vasele de cupru, de puterea mâinilor care fac totul să devină realitate, dar și de beneficiile asupra apei și a consumatorilor. În acest context am descoperit o poveste antică, o practică medicală tradițională. Dar nu ne oprim aici și continuăm cu ocrotirea mediului, pentru că înlocuind recipientele dăunătoare de plastic cu cele de cupru ajutam câte puțin, dar sigur, la protejarea naturii, alegând totodată o hidratare sănătoasă.
Cuprul este esențial pentru viața de zi cu zi, iar acest lucru a fost dovedit și practicat de mai bine de 5000 de ani prin intermediul medicinei alternative Ayurveda, originară din India antică. Tratamentul ayurvedic are drept scop restabilirea echilibrului sistemului minte-corp și recomandă utilizarea cuprului pentru depozitarea apei potabile. Apa stocată în acest fel se numește „Tamra Jal”, iar în decursul timpului această practică a fost utilizată în Roma, Egipt, Grecia, Cipru, Germania. Cel mai recent, în sec. XX un medic a observat că muncitorii din minele de cupru nu au artrită, și a continuat susținerea unui regim care include cuprul. Cuprul este considerat un mineral esențial pentru corpul nostru, și care acum ne poate fi mult mai la îndemână.
Milităm împotriva recipientelor din plastic! La confecționarea acestor recipiente se folosește Bisfenol A, aceasta având efecte dăunătoare la nivelul hormonilor sexuali, în special la femei. Reutilizarea recipientelor din plastic crește expunerea la potențialele bacterii dăunătoare, care se formează în mediul umed. Plasticul este unul dintre cei mai mari dăunători ai mediului, deoarece nu se descompune și nici nu se biodegradează. O sticla de plastic este folosită în medie 15 minute dar poate rezistă un mileniu.