Studiile susțin utilizarea sticlelor de apă din cupru!

Studiile susțin utilizarea sticlelor de apă din cupru!

Știați că studii recente arată că apa potabilă stocată în sticle de cupru este o practică sigură și benefică? În această postare pe blog, vom rezuma aceste studii și vom explica cum puteți beneficia de utilizarea unui vas de apă din cupru. Să începem!

 

În timp ce conceptul de stocare a apei într-o sticlă de apă din cupru sau alt vas de cupru a apărut cu secole în urmă și își are originea în principiile ayurvedice, practica câștigă o atenție din ce în ce mai mare din partea comunității științifice. De fapt, mai multe studii recente au confirmat că apa potabilă stocată într-un vas de cupru este o practică sănătoasă sigură și benefică. În această postare pe blog, vom rezuma rezultatele a trei studii științifice recente privind utilizarea vaselor de apă din cupru, precum și un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Într-un studiu recent, care a fost publicat în Journal of Health, Population and Nutrition, oamenii de știință au studiat efectul stocării apei într-un vas de cupru asupra apei potabile contaminate microbial, inclusiv a bacteriilor dăunătoare, cum ar fi E.coli și salmonella. Apa contaminată cu această bacterie a fost depozitata în recipiente de cupru timp de 16 ore la temperatura camerei. În mod incredibil, după perioada de depozitare de 16 ore, oamenii de știință nu au reușit să recupereze bacterii din apă. În plus, au descoperit că nivelul pH-ului apei a crescut, ceea ce înseamnă că a devenit în mod natural mai alcalin. După cum au arătat alte studii, apa alcalină naturală are o varietate de beneficii pentru sănătate.

 

În mod semnificativ, oamenii de știință au stabilit, de asemenea,faptul ca s-a inregistrat un continut de cupru al apei mai mic de 0,2 ppm (părți pe milion), ceea ce reprezintă o sumă mult mai mică decât limita admisă stabilită de Organizația Mondială a Sănătății („OMS”). După cum se afirmă în studiu, „siguranța cuprului levigat nu pare să fie o problemă, deoarece studiile au arătat că actuala orientare a OMS de 2 mg Cu / L este sigură”, iar nivelurile absorbite în studiu s-au situat în limitele admise.

 

Raportul recent al OMS intitulat ''Linii directoare pentru calitatea apei potabile'' a identificat o limită superioară pentru consumul de cupru în apă la 2,0 ppm (sau 2 mg pe litru), care este cu mult mai mare decât cantitatea de cupru găsită în apa care a fost stocată peste noapte în recipiente de cupru ca parte a studiului. Aceste dovezi sugerează că nu este dăunător să consumi cupru prin consumul de apă stocată într-un vas de cupru, chiar și atunci când apa este stocată peste noapte sau chiar câteva zile. Cu toate acestea, vă recomandăm să utilizați sticla de apă din cupru cu moderare și să nu păstrați aceeași apă în ea mai mult de 6 până la 8 ore.

 

Într-un alt studiu recent, oamenii de știință au studiat din nou efectul stocării apei într-o oală de cupru asupra apei contaminate cu bacterii. În acest studiu, au incubat apa cu o colonie de bacterii dăunătoare și apoi au stocat apa peste noapte la temperatura camerei atât în recipiente de cupru, cât și în sticle de sticlă. Dimineața, bacteriile nu mai erau recuperabile din apa care a fost depozitată în vasele de cupru, deși a fost recuperată din apa stocată în sticlele de sticlă. Studiul a constatat și ca apa stocată în vasele de cupru devenise, de asemenea, mai alcalină.

S-a măsurat, de asemenea, concentrația de cupru în apă la fiecare 2 ore pentru a determina dacă apa a rămas sigură pentru consum. În timp ce oamenii de știință au detectat o creștere treptată a cantității de cupru absorbită de apă, aceștia au stabilit că indicele rămânea încă în limitele admise stabilite de OMS, chiar și după ce apa a fost stocată în vasul de cupru timp de câteva zile.

 

Concluziile acestor studii de cercetare susțin ceea ce medicina ayurvedică ne spune de secole: că apa potabilă stocată într-un vas de cupru poate fi o practică sigură și benefică pentru sănătate. Așteptăm cu nerăbdare să vedem mai multe dovezi în sprijinul utilizării sticlelor de apă din cupru, deoarece practica câștigă o atenție sporită din partea comunității științifice.

Categorii

Suport clienti 09:00 - 17:00

0744678678 office@arana.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!